У Харкові прокуратура три роки виборювала реальне покарання для шахрая

У Харкові прокуратура домоглася реального покарання для шахрая, який підробив рішення суду та ошукав знайомих на 104 тис. доларів

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області, прокуратура оскаржила в апеляції умовний вирок Дзержинського районного суду Харкова та домоглася реального покарання для 47-річного шахрая, який підроблював документи.

Як розповіла начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, у суді доведено три епізоди злочинів, вчинених у 2006 - 2008 роках.

"Шляхом обману та зловживання довірою зловмисник ввів у оману трьох своїх знайомих. Загалом на довірливих харків'янах шахрай "заробив" 104 тис. доларів ", - повідомила Сотнікова.

Одному із них він запропонував допомогти перевести нерухомість в нежитловий фонд. З цією метою він виготовив та використав завідомо підроблений документ - відповідне рішення Московського районного суду м. Харкова. На підставі цього рішення проведено реєстрацію права власності на об'єкт нерухомості. Така послуга коштувала потерпілому 4 тис. доларів.

Ще одною жертвою шахрая стала давня подруга. Він взяв у неї в борг 80 тис. доларів під приводом проведення ремонту квартири. При цьому він навіть не збирався їх повертати.

Третій потерпілий сплатив зловмиснику 20 тис. доларів за обіцянку вирішити питання щодо виділення у власність земельної ділянки.

У 2014 році Дзержинський районний суд. м. Харкова визнав чоловіка винним у шахрайстві та підробленні документів (ч.ч. 2,3,4 ст. 190, чч. 1,3 ст. 358 КК України) і призначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з випробуванням на три роки.

Однак прокуратура не погодилася з умовним покаранням і звернулася у апеляційний суд.

Колегія судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Харківської області погодилася з доводами апеляційної скарги прокурора та призначила зловмиснику п'ять років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Depo.Харків, раніше у Харкові телефонний шахрай обдурив пенсіонерку.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme