У Балаклії газопостачання відновили на 80%, - ДСНС

У Балаклії та прилеглих населених пунктах пожеж внаслідок вибухів боєприпасів не зафіксовано

У Балаклії газопостачання відновили на 8…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в оперативній довідці Держслужби з надзвичайних ситуацій станом на 7:00 29 березня.

У ДСНС наголосили, що територія райцентру і прилеглих сіл в зоні надзвичайної ситуації очищено від вибухонебезпечних предметів. Відновлено енергопостачання м. Балаклія та прилеглих населених пунктів (електропостачання села Яковенкове здійснюється за тимчасовою схемою за допомогою 2 електростанцій ДСНС). На 80% відновлено газопостачання міста Балаклія.

З тимчасових евакуаційних пунктів до міста Балаклія переміщено всіх евакуйованих.

Організовано проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи з місцевим населенням щодо правил поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та роздано 7 тисяч пам'яток щодо дій населення у разі виявлення ВНП.

До Штабу з НС надійшло 453 заявки щодо виявлення боєприпасів, зокрема 28 березня – 27 заявок (надійшли від населення, яке повернулось у місто і виявили предмети, ззовні схожі на ВНП у місцях, що були недоступні піротехнікам під час подворового обстеження). Усього з початку робіт вилучено більше 1,7 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Для обігріву постраждалого населення та організації гарячого харчування ДСНС розгорнуто пункт обігріву (по вул. Арсенальна, поблизу будинку культури), до яких звернулося 310 людей. Піротехнічними підрозділами проводиться технічне обстеження і очищення від вибухонебезпечних предметів прилеглої до арсеналу території.

Як повідомляв Depo.Харків, уночі 23 березня у Балаклії внаслідок загоряння відбулася детонація військового арсеналу. Через небезпеку для життя з Балаклії та дев'яти прилеглих сіл евакуювали близько 20 тисяч людей. Внаслідок вибухів загинула одна людина, ще близько п'яти отримали поранення. 24 березня військові заявили, що пожежа на арсеналі ліквідована.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme