У Балаклії біля згорілого арсеналу забруднене повітря, - МОЗ

Харківські фахівці виявили у повітрі сірчистий ангідрид та завелику кількість оксиду вуглецю

У Балаклії біля згорілого арсеналу забру…

Як повідомили Depo.Харків у Державній установі "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України", фахівці відібрали проби повітря, питної води централізованого водопостачання, ґрунту та виміри радіаційного фону в районі надзвичайної ситуації 27 березня.

За результатами проведених лабораторних досліджень атмосферного повітря встановлено перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) ангідриду сірчистого в 1,5 рази та вуглецю оксиду в 1,3 рази в районі розташування військової частини, де виникла надзвичайна ситуація.

Концентрації діоксиду азоту та сажі не перевищували ГДК. Концентрації хімічних речовин в атмосферному повітрі на території житлової забудови в районі Балаклійської загальноосвітньої школи № 6 не перевищували ГДК.

Рівні радіаційного фону на території Балаклії, в тому числі в районі військової частини, не перевищують рівнів природного радіаційного фону, характерного для Харківської області (0,3 мкЗв/годину).

Дослідження проб питної води централізованого водопостачання та ґрунту продовжуються.

Як повідомляв Depo.Харків, уночі 23 березня у Балаклії внаслідок загоряння відбулася детонація військового арсеналу. Через небезпеку для життя з Балаклії та дев'яти прилеглих сіл евакуювали близько 20 тисяч людей. Внаслідок вибухів загинула одна людина, ще близько п'яти отримали поранення. 24 березня військові заявили, що пожежа на арсеналі ліквідована.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme