UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Тіллерсон в НАТО багато говоритиме про Україну, - Держдеп

Серед питань, які буде піднімати держсекретар США Рекс Тіллерсон на міністерській зустрічі НАТО в Брюсселі, буде ситуація в Україні і необхідність виконання зобов'язань за Мінськими домовленостями

Про це на брифінгу заявив високопоставлений чиновник Державного департаменту США, повідомляє Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Держсекретар буде проводити консультації з союзниками щодо наших зобов'язаннь поліпшити ситуацію безпеки на сході України, а також необхідності для НАТО продовжувати тиснути на Росію у зв'язку з її агресією проти сусідніх країн і виконанням Мінських домовленостей", - зазначив представник Держдепу.

Він також повідомив, що держсекретар США буде проводити консультації з представниками України в Брюсселі. "Тому українське питання буде представлене широко в порядку денному цієї міністерської зустрічі НАТО", - зауважив американський чиновник.

Він нагадав, що віце-президент США Майк Пенс і міністр оборони Джеймс Маттіс вже брали участь у зустрічах в рамках НАТО. "Для держсекретаря Тіллерсона це буде перша зустріч з усіма членами Альянсу, де також заплановані двосторонні переговори з парою десятків союзників", - зазначив представник Держдепартаменту.

Крім того, за словами чиновника, Тіллерсон зосередиться на просуванні порядку денного у відносинах США з Альянсом, визначеного президентом Трампом. Насамперед, йдеться про відновлення зобов'язань союзників щодо справедливого розподілу фінансового тягаря на оборонні витрати НАТО на рівні 2% від ВВП кожної країни. Ще один аспект передбачає витрати 20% зі всіх коштів на підвищення можливостей НАТО та оновлення військового устаткування і зброї. Про це йшлося, у тому числі під час двох попередніх самітів НАТО, нагадав представник Держдепартаменту США.

Крім того, Тіллерсон буде наголошувати на необхідності збільшення зусиль Альянсу в боротьбі проти тероризму в глобальному вимірі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme