Суд Бахмута арештував військового за стрілянину по людях на КПВВ "Майорське"

Артемівський міськрайонний суд Бахмута заарештував на два місяці військовослужбовця ЗСУ, якого слідство підозрює в стрільбі по мирних жителях на КПВВ "Майорське" 14 грудня 2016 року

Суд Бахмута арештував військового за стр…

Підозрюваний повинен перебувати в Бахмутській установі виконання покарань з 2 березня по 30 квітня, йдеться у постанові суду від 2 березня, передає Depo.Донбас з посиланням на "Новини Донбасу".

Сторона звинувачення в своєму клопотанні заявила, що підозрюваний служить в ЗСУ за контрактом на посаді старшого стрільця 3 парашутно-десантного взводу 4 парашутно-десантної роти 2 парашутно-десантного батальйону.

Слідство стверджує, що 13 грудня підозрюваний військовий заступив на нічну службу на КПВВ "Майорське", а 14 грудня за власною ініціативою залишився на пропускному пункті. Пізніше між військовослужбовцем та людьми в черзі на КПВВ стався конфлікт - виникла словестна перепалка. Сторона звинувачення заявляє, що військовий навмисне встав на бетонні конструкції і зробив не менше трьох пострілів по черзі людей з боку Бахмута з автомата АКМ ТК9 № ПН9391 калібру 7,62 мм.

Сторона захисту заперечувала проти задоволення клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Захисник вважала клопотання необгрунтованим і таким, що не підтверджується наданими слідчому судді доказами.

Підозрюваний в суді пояснив, що не визнає провину, у нього на той період часу є алібі, в момент пострілу він перебував в місці постійної дислокації військової частини, а саме в селищі Гвардійське Дніпропетровської області. Також військовослужбовець зазначив, що йому невідомо, яким чином куля з його автомата 14 грудня виявилася на КПВВ.

Слідство обгрунтувало своє клопотання тим, що підозрюваний може втекти від органів досудового розслідування і суду, а також застосувати тиск до свідків-товаришам по службі з його частини, тому підозрюваному бійцеві слід обрати запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Нагадаємо, 14 грудня 2016 року вранці на КПВВ "Майорськ" загинула людина, ще одна людина отримав вогнепальне поранення. Прес-секретар Держприкордонслужби Оксана Іванець заявила, що в людей стріляв снайпер бойовиків "ДНР".

"Вогонь вівся з неконтрольованої території. Снайпером було поранено двох цивільних осіб", - сказала вона.

Повідомлялося, що прикордонники зафіксували поранення однієї особи в плече, другого - в голову.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme