UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Скандал в Аргентині, дискваліфікацію Мессі назвали маячнею

Вперше за півстоліття збірна Аргентини може пролетіти повз фінальний турнір чемпіонату світу

Про це повідомляє Depo.Сектор з посиланням на zbirna.com.

Після резонансного рішення органів ФІФА дискваліфікувати лідера збірної Аргентини Ліонеля Мессі на чотири матчі у відборі ЧС-2018 його команда ризикує пролетіти повз чемпіонату світу. А такого не траплялося майже півстоліття - з 1970 року!

Виходить, аж до заключного туру (в матчах з Болівією, Уругваєм, Венесуелою і Перу) аргентинцям доведеться обійтися без свого бомбардира. А як свідчить статистика біло-блакитних в поточному циклі, з Мессі у складі і без нього в турнірі виступають два абсолютно різних колективи.

З урахуванням вчорашнього поєдинку в Болівії (0:2) збірна Аргентини без участі капітана (до речі, крім нього, з різних причин були відсутні Ігуаїн, Маскерано і Агуеро) в восьми матчах здобула лише одну перемогу, чотири рази зіграла внічию і тричі програла. І в той же час брала по три очки в п'яти матчах з шести, коли Ліонель виходив на поле.

Після матчів 14-го туру в зоні Південної Америки аргентинці, будучи п'ятими, перебувають на краю прірви. Фінальні ліцензії отримають чотири збірні конфедерації, а п'ята зустрінеться в міжконтинентальному плей-офф з найсильнішим представником зони Океанії (ним буде Нова Зеландія або Таїті). Від шостої сходинки віце-чемпіонів світу відокремлюють всього два очки.

За що був так жорстко покараний Мессі? Справа в тому, що футболіст в недавньому поєдинку проти Чилі, крім того, що забив єдиний гол з пенальті, відзначився ще спілкуванням з асистентом арбітра з Бразилії Емерсоном Карвалью. Головний рефері Сандро Річчі епізод пропустив, і навіть не нагородив зірку гірчичником.

Проте ображений представник Феміди повідомив про випадок в рапорті, що вилилося в вирок ФІФА. Дисциплінарні органи Міжнародної федерації футболу стверджують, що діяли в рамках закону, однак таке їх рішення в самій Аргентині, природно, зустріли в штики і готуються подати апеляцію. А легендарний тренер, наставник чемпіонів світу 1978 року Сесар Луїс Менотті назвав цю ситуацію повним маренням. Мовляв, людям ноги відривають, і за це дають дві гри, а тут - лише прояв емоцій, нехай навіть і надмірне.

За однією версією латиноамериканських журналістів, Мессі дозволив собі образливі слова в бік самого арбітра, за іншою - на адресу його матері. Крім дискваліфікації, Ліонель був ще оштрафований на 10 тисяч доларів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme