Ситник нарікає на Холодницького у "залізничній" справі

Детективи Антикорупційного бюро завершили досудове розслідування стосовно 6 осіб, підозрюваних у завданні збитків ДП "Укрзалізничпостач" на суму 20 млн грн та замаху на заволодіння його коштами в розмірі майже 44 млн грн

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу НАБУ.

"Водночас 24 березня, безпосередньо напередодні погодження та скерування обвинувального акту до суду, Спеціалізована антикорупційна прокуратура в односторонньому порядку закрила провадження стосовно начальника департаменту матеріально-технічного забезпечення ПАТ "Укрзалізниця", – заявляє НАБУ.

За версією слідства, саме ця особа погоджувала закупівлю продукції за завищеними цінами, повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

"Своє рішення прокурори САП з детективами Національного антикорупційного бюро не обговорювали, постанову про закриття провадження не передавали. Про цей факт НАБУ стало відомо із запису в Єдиному реєстрі досудових розслідувань" – обурюється відомство Артема Ситника.

НАБУ наголошує, що підозри усім шести особам прокурори погодили "без зауважень, не виникало у них запитань і на стадії завершення досудового розслідування".

"Однак вже після завершення ознайомлення усіх шістьох підозрюваних та їхніх захисників з матеріалами кримінального провадження, прокурори САП без будь-яких пояснень та очевидних причин закрили провадження стосовно посадовця ПАТ "Укрзалізниця" – повідомляє НАБУ.

Бюро занепокоєне даною ситуацію, і звернулося за роз'ясненнями до керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Сподіваємося, що Назар Холодницький зважить усі обставини та не дозволить через необґрунтовані рішення своїх підлеглих уникнути відповідальності підозрюваному" – заявляє НАБУ.

За версією слідства, троє службових осіб ДП "Укрзалізничпостач" (із грудня 2015 року – філія "Укрзалізниці") та один посадовець ПАТ "Укрзалізниця" за "попередньою змовою з представниками приватних компаній у квітні-листопаді 2015 року здійснили закупівлі метизної продукції для потреб ДП "Укрзалізничпостач" за завищеними цінами, чим завдали збитків державному підприємству в особливо великому розмірі".

"У 2016 році ця ж група осіб намагалася повторити злочин, але планам зловмисників вдалось завадити завдяки рішенню Антимонопольного комітету, який зобов'язав філію "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" (колишнє ДП "Укрзалізничпостач") скасувати одну із закупівель, в результаті якої державне підприємство могло втратити ще майже 44 млн грн." – заявляє НАБУ.

Нагадаємо, екс-керівника "Укрзалізничпостач" підозрюють у розкраданні 20 млн грн.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme