Розмінування арсеналу на Харківщині: Сапери зайшли в найбільш забруднену зону

У Харківській області сапери очищують периметр охоронюваної зони 65-го арсеналу у Балаклії

Розмінування арсеналу на Харківщині: Сап…

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Міністерства оборони України, вчора, 28 березня, військовослужбовці Збройних Сил України приступили до знищення боєприпасів, зібраних на території військової частини та міста Балаклія під час ліквідації наслідків надзвичайної події на 65 Арсеналі.

Екіпіровані спеціальними засобами захисту сапери Міністерства оборони України досліджують безпосередньо територію військової частини, вилучають знайдені осколки снарядів та вцілілі боєприпаси.

За допомогою спеціальних залізних щупів сапери обстежують місця влучання снарядів у землю, щоб перевірити, чи немає під землею вибухонебезпечних предметів.

Командир загону розмінування Олександр Тарасов зазначив, що роботи ведуться на периметрі охоронної зони та технічної зони арсеналу. Він зазначив, що ця територія є найбільш забрудненою: тут зустрічаються як ракетні, так і артилерійські боєприпаси.

Тарасов зазначив, що сучасні захисні костюми для саперів надали канадські партнери. Канадські фахівці також провели дворівневу підготовку українських саперів.

Як повідомляв Depo.Харків, уночі 23 березня у Балаклії внаслідок загоряння відбулася детонація військового арсеналу. Через небезпеку для життя з Балаклії та дев'яти прилеглих сіл евакуювали близько 20 тисяч людей. Внаслідок вибухів загинула одна людина, ще близько п'яти отримали поранення. 24 березня військові заявили, що пожежа на арсеналі ліквідована.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme