Роман Зозуля: Я допомагав, допомагаю і буду допомагати українській армії

Нападник "Бетіса" і збірної України Роман Зозуля розповів спільноті Troublemakers & Ultras Action про відносини з ультрас

Роман Зозуля: Я допомагав, допомагаю і б…

Про це повідомляє Depo.Сектор з посиланням на Troublemakers & Ultras Actio.

Про ситуацію з фанатами "Райо Вальєкано":

Фанати "Райо" звинуватили мене в тому, що я фашист. За їх словами, це тому, що я допомагаю українській армії, а вони допомагають "ДНР" і "ЛНР". Весь конфлікт почався через це. Коли я хотів з ними зустрітися і поговорити віч-на-віч, вони мені відмовили, аргументувавши це тим, що у них достатньо інформації з іншого боку, тобто з Російської Федерації, що я фашист. І нібито у них є багато доказів, що я фашист. Але всі докази, які вони надали, закінчилися на фотографіях з Фейсбуку, де я фотографуюся з хлопцями в камуфляжній формі. Один з представників їх ультрас, недавно давав велике інтерв'ю, і не соромився говорити, що їх хлопці воювали або навіть продовжують перебувати на Донбасі, з боку Росії. Що в принципі і викликало конфліктну ситуацію.

Коли я туди потрапив і побачив всю ситуацію своїми очима, мені стало дуже боляче за тих хлопців і за свою країну. Що люди дозволяють собі відкривати рот і говорити слово "фашист", не знаючи нічого ні про саме слово так, ні про мене. Я допомагав, допомагаю і буду допомагати нашим хлопцям. Я спілкувався з багатьма футболістами в Іспанії, і всі говорять: "Якщо станеться таке в Іспанії, Роман, ми б робили, так, як робиш ти, сто відсотків. І якби ми так само, приїхали в іншу країну і до нас так поставилися - було б дуже боляче "- кажуть хлопці.

Дуже багато хто ставиться з розумінням і пропонують свою допомогу. Тут взагалі мало знають про нашу війну. Коли все тільки починалося, цьому в новинах практично не приділялося уваги. І мало людей в Іспанії знає, що у нас до цього дня тривають військові дії, і кожен день гинуть люди. Прикро мені, що вони вийшли, покричали, поставили клеймо "фашист", і розійшлися по домівках. Вони не бачать того, що з дня на день у нас відбувається, вони живуть міфічною пропагандою, що в Україні нацисти і фашисти. Прикро, що через те, що людина любить і захищає свою країну, не може займатися своєю улюбленою справою. Можна сказати: чого вони хотіли - вони домоглися. І я б не хотів, щоб ці люди відчули те, що відчуває український народ. Я не збираюся опускати руки, я українець, і залишаюся їм до кінця, я завжди буду стояти на своєму і ніщо не змінить моєї думки, навіть така ось ситуація. Я вірю, що все буде добре, як у мене, так і у моєї країни.

Про завершення сезону:

Зараз я перебуваю в Севільї, з "Райо Вальєкано" контракт розірваний, як гравець "Бетіса". Рішенням УЄФА, мені дозволено підписати контракт з командою, у якій відкрито трансферне вікно, в принципі, ніж агенти зараз і займаються - шукають для мене пропозиція, щоб 4 місяці я не просто тренувався, але і ігрова практика була. На даний момент я тренуюся з командою "Бетіс", і шукаю варіанти для продовження кар'єри.

Про відносини з фанатами:

Так, це правда, що я підтримую досить теплі стосунки з багатьма українськими ультрас. Звичайно близькі стосунки у мене з хлопцями з Дніпра, з якими я підтримую стосунки донині. За останній час я дуже здружився з харківськими ультрас. І я дуже ціную заслугу всіх наших ультрас, це ті герої, які першими пішли захищати нашу країну. Ми всі прекрасно знаємо скільки у кожного двіжу було втрат наших героїв. Та чесно, я їх дуже поважаю і ціную. Те, що вони мені кажуть, то, що вони можуть зробити - вони роблять, вони мене максимально підтримують, і я їм за це дуже вдячний. Вони все знають про ситуацію з "Райо", кожен день я з ними на зв'язку, вони надають мені дуже сильну моральну підтримку, без якої мені було б набагато складніше. Спасибі їм велике за це! Дніпровським ультрас, Харківським і всім-всім нашим хлопцям з України, яких я не знаю особисто, але присутність і підтримку яких я завжди відчуваю. Нещодавно, коли "Динамо" грало, ультрас киян зробили великий банер на підтримку, за що їм величезне спасибі, я все це бачу і завжди пам'ятаю. Відчуваю підтримку всіх вас, дякую вам!

Про ультрас "Бетіса":

- Так, насправді це правда. Я, чесно кажучи, не очікував, але я так само відчув величезну підтримку з боку ультрас "Бетіса". Це було дуже несподівано і настільки ж приємно. Люди правильно розуміють мене і розуміють яка ситуація сталася. При першій же можливості віддячити їм, я це зроблю це в грі або в будь-які інші можливі способи. Я буду битися на полі за цю емблему, якою вони дорожать, цінують, люблять. Хочу зазначити, що в Іспанії, ультрас мають дуже великий вплив на футбольні клуби і їх керівництво. Їх тут дуже поважають і прислухаються до їхньої думки.

Хочу сказати величезне спасибі ультрас "Бетіса", за ту кофту, що вони мені подарували. Подібну футболку мені довірили носити хлопці з "Дніпра" (мова йде про футболку "Днепрянин", яка була видана тільки 3 або 4 гравцям за весь час). Я знаю, що цю кофту вони подарували мені не за гру на полі, а за інші якості і для підтримки, і я з нетерпінням буду чекати випадку щоб довести і показати всім свою подяку. Тут дуже помітний зв'язок між футболістами і ультрас. Це можна бачити по заповнюваності стадіонів. Раз - два рази на тиждень влаштовуються відкриття тренування. Наприклад перед грою з Севільєю, прийшло близько двох тисяч ультрас, вони співали і всіляко налаштовували команду на гру.

Про перехід в "Райо Вальєкано":

Ні, я не вважаю що це помилка моїх агентів. Вони хотіли зробити якнайкраще для мене. У мене залишалося зовсім мало часу для прийняття рішення, всі пропозиції до цього - я відхиляв, хоча пропозицій було багато. Але я така людина, яка завжди прагне все доробити до кінця, щоб тренер нарешті повірив у мене. Знову ж таки, я не вважаю, що це була помилка моїх агентів. Дуже складно було передбачити розвиток ситуації, що склалася після мого переходу в "Райо" саме таким чином. Звичайно ж, якби ми спочатку знали проросійський настрій уболівальників цього клубу, ніякої мови про продовження моєї кар'єри там не було б. Навіть більше того, після підписання контракту з ними, мій хороший друг, скинув мені інформацію, що ультрас "Райо", проти переходу Зозулі. Після чого я перекинув цю статтю агенту, який негайно попросив коментар від керівництва клубу "Райо", на що ми отримали відповідь, що все добре, проблем не буде, не хвилюйтеся.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme