Прокуратура в суді вимагає арештувати мародера з Балаклії

Прокуратура в апеляції вимагає взяти під варту балаклійського мародера, який обікрав школу та квартиру

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області, Балаклійський відділ Лозівської місцевої прокуратури в апеляційній судовій інстанції вимагає обрати більш суворий запобіжний захід для 52-річного чоловіка, якого підозрюють у крадіжках.

За даними прокуратури, зловмисник, скориставшись надзвичайною подією на військовому арсеналі та евакуацією земляків, обікрав школу та квартиру.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Едуард Миргородський, Балаклійський районний суд області обрав зловмиснику запобіжних захід у вигляді домашнього арешту, прокуратура наполягає на триманні під вартою.

Наразі встановлено, що 23 березня поточного року близько 22:00 мешканець райцентру проник до приміщення Балаклійської школи №6 через двері, пошкоджені внаслідок вибухів на військовому арсеналі. Звідти він виніс комп'ютерну техніку. Не погребував калькуляторами, лампочками та навіть миючими засобами. Загальна сума збитків становить понад 25,5 тис. грн.

Уже за годину знову ж таки через пошкоджені вхідні двері зловмисник вліз до однієї з квартир на вул. Газовиків. Звідти він виніс комп'ютерну техніку майже на 3 тис. грн.

Чоловіку оголошено підозру за ч.3 ст.185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло).

"Вимагаючи тримання під вартою прокуратура вбачала ризики того, що підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування та суду з метою уникнення відповідальності та незаконно впливати на свідків", - пояснив Миргородський.

Крім того, правоохоронці затримали ще двох раніше судимих місцевих мешканців (1976 та 1977 років народження), підозрюваних у крадіжці з проникненням. Досудовим розслідуванням встановлено, що 25 березня близько 23:00 вони залізли через пошкоджені ворота в ангар-депо одного з виробничих підрозділів регіональної філії ПАТ "Укрзалізниця". Звідти зловмисники викрали робоче обладнання, побутову та комп'ютерну техніку на суму майже 105 тис. грн.

Балаклійський районний суд області підтримав клопотання прокуратури та взяв підозрюваних під варту на 60 діб.

Максимальна санкція статті передбачає шести років позбавлення волі.

Як повідомляв Depo.Харків, уночі 23 березня у Балаклії внаслідок загоряння відбулася детонація військового арсеналу. Через небезпеку для життя з Балаклії та дев'яти прилеглих сіл евакуювали близько 20 тисяч людей. Внаслідок вибухів загинула одна людина, ще близько п'яти отримали поранення. 24 березня військові заявили, що пожежа на арсеналі ліквідована.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme