Покупці українського "Сбербанку" обмніяють його на російський банк

Купівля української "дочки" російського "Сбербанку" латвійським Norvik Banka відбудеться у рамках обміну з російським "Вятка Банк"

Про це "Громадському" повідомив акціонер латвійського Norvik Banka, російський мільйонер Грігорій Гусєльніков, передає Depo.ua.

"Буде обмін активами в цій угоді. Norvik буде міняти російський банк на український. Нажаль, чи на щастя, ми не зможемо собі дозволити мати банк там і там. Та й відверто кажучи, росіян не ображаю, але відкрито говорю - в Росії не хочемо. Тому будемо обмінюватися і частково це буде угода-обмін", - сказав він.

Відповідаючи на уточнююче питання ведучого про те, чи мова йде про "Вятка Банк", Гусєльников сказав "швидше за все".

"Так, ми виходимо, може бути з більш "жирного" ринку, на може бідніший ринок, але я вважаю це більш перспективний ринок. Можливість ведення підприємницької діяльності, вона можлива тільки в умовах вільної ринкової економіки, а коли право власності не зовсім право власності в країні - дуже складно там вести бізнес", - додав Гусєльніков.

Norvik Banka - один з найстаріших комерційних банків Латвії, є 8-м найбільшим банком Латвії. Norvik Banka є частиною Norvik Group, в яку входить також російський "Вятка Банк" і англійський Norvik Banka UK Limited.

Нагадаємо, "Сбербанк" Росії домовився про продаж своєї української "дочки" консорціуму за участю латвійського Norvik Banka і білоруської компанії.

У Norvik Banka повідомили, що мажоритарним акціонером консорціуму, який домовився про покупку української "дочки" Сбербанку, став син російського мільярдера Михайла Гуцерієва Саїд.

16 березня президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про застосування персональних спеціальних економічних санкцій щодо низки російських банків, серед яких опинився і "Сбербанк".

22 березня Нацбанк схвалив спецпостанову щодо "дочок" російських банків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme