UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Організатори не збираються забирати у України "Євробачення" через заборону для Самойлової

Організатори "Євробачення" спростували інформацію про санкції щодо Києва

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.

На сайті швейцарської бульварної газети Blick увечері в середу, 28 березня, опублікували статтю, з якої випливає, що організатори міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" готові запровадити санкції щодо Києва. Автори статті посилаються на генеральну директорку Європейської мовної спілки (ЕВU), яка володіє правами на конкурс.

Інгрід Дельтенре розкритикувала рішення Києва заборонити в'їзд російській учасниці конкурсу Юлії Самойловій. "Поведінка України абсолютно неприйнятна, - цитує її швейцарське видання. - Я глибоко сумую через те, що "Євробачення" використовують для політичних ігор. "Євробачення" повинне дарувати радість і об'єднувати мільйони людей, а не налаштовувати їх одне проти одного".

І надалі, використовуючи вже непряму мову, видання стверджувало, що, якщо ситуація не зміниться найближчими тижнями, то щодо України застосують санкції аж до тимчасового відсторонення від конкурсу.

В ЕВU кореспонденту DW в середу підтвердили наведену пряму мову Інгрід Дельтенре, однак зауважили, що не можуть відповідати за інші висновки газети, зокрема за інформацію про те, що Спілка нібито вже розглядає можливість санкцій щодо України.

"Ми напружено працюємо над тим, щоб усі 43 учасники "Євробачення" змогли виступити на конкурсі цього року", - повідомили DW в Європейській мовній спілці. Водночас, якщо "хтось із учасників порушить правила конкурсу", то після його проведення можуть розглянути "певні заходи" стосовно порушника, заявили в організації.

Нагадаємо, що швейцарське бульварне видання Blick придумало, що через заборону до в'їзду в Україну Юлії Самойловій у Києва можуть забрати "Євробачення".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme