Німеччина "рознесла" зміни в е-декларування

Підписаний 27 березня закон, який зобов'язує представників громадянського суспільства, що борються з корупцією, заповнювати електронні декларації, є кроком у неправильному напрямку

Про це йдеться у заяві речника МЗС Німеччини, повідомляє Depo.ua

У відомстві нагадали, що реформи, запроваджені українським урядом, зокрема щодо електронного декларування активів, отримали визнання міжнародної спільноти і суспільства в Україні.

"Однак зараз підзвітність органів державної влади відходить на задній план. Створюється враження, що всупереч офіційній антикорупційній політиці заходи мають вживатися проти тих, хто ставить собі за мету боротьбу з корупцією", - заявили в МЗС Німеччини.

"Неспроможність громадянського суспільства бути залученим у боротьбу з корупцією не в інтересах України. Ми сподіваємося на перегляд закону у найближчому майбутньому" - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, що 23 березня Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції". Він спрямований на уточнення кола осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на яких не буде поширюватися дія Закону України "Про запобігання корупції". А саме йдеться про військових, з яких знімують обов'язок подавати е-декларації, і, навпаки, зобов'язання це робити кандидатів у депутати всіх рівнів, осіб наглядової ради держбанків і підприємств, членів громадських рад при державних структурах, антикорупціонерів, "які отримують цільові кошти на реалізацію антикорупційної політики".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme