На Росії у дитсадку створили військово-патріотичний клуб

У Череповці (Росія) відкрили військово-патріотичний клуб на базі дитячого садка

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на cherinfo.ru.

Військово-патріотичний клуб "Резерв" створили в дитячому садку №115.

На урочистому відкритті нового об'єднання діти представили три роди військ: прикордонні, військово-морський флот і спецназ.

"Це клуб зі своїм статутом, логотипом, прапором і формою. Ми будемо спілкуватися з ветеранами, створимо музей, будемо проводити до 9 травня акції та заходи. Можливо, будуть навчання. Шефи нашого дитячого садка - організація "Братство крапових беретів "Витязь" - запрошують нас до себе: вони покажуть дітям форму, зброю. У них є полігон, куди ми теж поїдемо. В планах у нас і марш-кидок: хочемо піти в Макаринський гай із сухим пайком, там побігати, позмагатися, провести квест", - розповіла завідувачка дитсадка Ольга Мігунова.

На відкритті клубу дошкільнята змагалися разом із татами: ходили по "мінному полю", майстрували літачки з паперу й відгадували загадки на військову тематику.

Військово-патріотичний клуб орієнтований на дітей старшого дошкільного віку - з 5 до 7 років.

"З восьми років діти можуть вступити в юнармію, але в дитячих садах патріотична, військова підготовка теж цікава батькам і дітям. Це пілотний проект, назва "Резерв" - символічна. Це резерв наших військових, підростаюче покоління. У цьому клубі будуть закріплені зв'язки між батьками і дітьми", - зазначила Наталія Епіфановська, голова ТОС "Сонячний", на території якого розташований дитячий садок №115.

На думку депутата Держдуми Олексія Канаєва, який був присутній на відкритті клубу, морально-патріотичним вихованням дітей потрібно займатися саме з дошкільного віку.

"Цей проект реалізують братство крапових беретів "Витязь" і партія "Єдина Росія". Він спрямований на створення центрів патріотичного виховання в дошкільних освітніх закладах. На мій погляд, це важливий напрямок, щоб діти з раннього віку пишалися своєю країною, знали історію, прагнули бути схожими на захисників Батьківщини, незалежно від роду військ", - сказав він.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme