На Львівщині можуть припинити видобуток нафти

"Укрнафта" просить Львівську обладміністрацію сприяти у продовженні спецдозволу, що минає 31 березня, на видобуток на Заводівському родовищі

Найбільша нафтовидобувна компанія "Укрнафта" просить Львівську обласну адміністрацію сприяти у продовженні Держгеологією спеціального дозволу на видобуток вуглеводнів на Заводівському родовищі (Львівська область), дія якого минає 31 березня 2017 року.

Про це сказано в листі компанії до голови Львівської обладміністрації Олегу Синютці, пише Depo.Львів.

"31 березня закінчується термін дії спеціального дозволу №832 на користування нафтогазоносними надрами з метою видобутку вуглеводнів Заводівського родовища у Львівській області. 1 квітня 2017 року компанія буде змушена припинити видобуток на 10 свердловинах. З огляду на це, Укрнафта звертається до Львівської обласної адміністрації та Львівської облради з проханням сприяти, у рамках наданих повноважень, у вирішенні питання про недопущення зупинення видобутку на Заводівському родовищі", - сказано в ньому.

Відповідно до тексту листа, всі необхідні для продовження документи були завчасно, за 6 місяців до закінчення терміну дії, подані в Держгеології, однак служба відмовляється продовжувати спецдозволи, посилаючись на податковий борг компанії.

За оцінками Укрнафти, прогнозний обсяг видобутку на Заводівському родовищі в 2017 році становить 5,4 тис. тонн нафти і 1,9 млн куб м. нафтового газу.

У січні стало відомо, що на Львівщині добуватимуть газ.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme