На Київщині зафіксували спалах АЧС

Діагноз африканська чума свиней було підтверджено у результаті дослідження загиблих тварин у с. Безп'ятне Київської області

На Київщині зафіксували спалах АЧС…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби.

Зазначається, що патологічний (біологічний) матеріал від трупа свині провів Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ).

"Територія населених пунктів визнані неблагополучними щодо африканської чуми свиней (АЧС). Також запроваджено карантин", - йдеться в повідомленні.

Так, на Київщині до зони захисту віднесена територія сіл Червоне, Застугна, Зозулі, Кулибаба. До зони нагляду віднесені м. Васильків, с. Погреби, с. Барахти, с. Митниця, с. Руликів, с. Оленівка, с. Велика Салтанівка, с. Здоровка, с. Путрівка та прилеглі до них території.

Наразі спеціалісти проводять заходи з ліквідації осередку захворювання та недопущення його розповсюдження на інші території, відповідно до вимог "Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней".

Нагадаємо, АЧС вже також зафіксовано у Вінницькій, Запорізькій та Івано-Франківській областях.

Довідка: Африканська чума свиней (АЧС) — це заразне захворювання, деякі ознаки якого можуть розвиватися доволі швидко, але не завжди є специфічними для встановлення остаточного діагнозу. Збудник АЧС це ДНК-вмісний вірус сферичної форми, що належить до родини Asfaviridae. Він дуже складний і проявляє значну генетичну мінливість. Вірус АЧС заражає клітини імунної системи та ініціює вироблення величезної кількості специфічних антитіл, які, на жаль, не здатні до повної нейтралізації збудника. Це і є однією з основних причин чому виготовлення ефективної вакцини проти нього наразі неможливе. АЧС достатньо легко передається від хворої до здорової тварини, чому сприяє надзвичайна стійкість вірусу в навколишньому середовищі.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme