Мер російського міста попався на 75 мільйонах хабара

Мер російського Владивостока Ігор Пушкарьов звинувачується в отриманні хабара в розмірі 75 млн рублів при придбанні будматеріалів для міста

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Слідчий комітет Росії.

За версією слідства, в період з 2009 по 2016 роки Пушкарьов забезпечив придбання будівельних матеріалів в підконтрольних його близьким родичам товариствах, що входять в групу компаній "Востокцемент". При цьому будматеріали купувались лише за рахунок коштів, одержаних з адміністрації Владивостока за муніципальними контрактами.

За це Пушкарьов отримав від генерального директора компанії "Востокцемент" Андрія Пушкарьова особисто і через своїх довірених осіб хабар у вигляді грошей, іншого майна, незаконного надання йому послуг майнового характеру, на загальну суму понад 75 млн рублів.

Пушкарьову висунуто звинувачення в отриманні хабара в особливо великому розмірі, зловживанні посадовими повноваженнями і комерційному підкупі.

Зазначається, що влітку 2016 року Пушкарьова звинуватили в комерційному підкупі і зловживанні повноваженнями.

Нагадаємо, восени 2016 року при отриманні хабара в розмірі 2 млн доларів був затриманий глава Мінекономрозвитку Росії Олексій Улюкаєв.

За даними міжнародної організації Transparency International, Росія посіла 131-му місці в рейтингу сприйняття корупції за підсумками 2016 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme