Меджліс просить Раду висунути його на Нобелівську премію миру

Заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз закликали народних депутатів України висунути Меджліс кримськотатарського народу на здобуття Нобелівської премії світу в 2018 році

Про це йдеться у відкритому листі Меджлісу до Верховної Ради, оприлюдненому у Facebook, передає Depo.ua.

"Багато хто з активістів і саме керівництво Меджлісу перебувають у вигнанні, у в'язницях, або під постійним переслідуванням з боку російських спецслужб у Криму. Заслуга Меджлісу і його прихильників в тому, що опір окупації і боротьба за свої права, всупереч переслідуванням, не припинилися. Заборона Меджлісу не тільки визнання з боку влади Російської Федерації (нехай і мимовільне) значущістю та дієвості його ролі в боротьбі з озброєною окупацією та анексією, але і спроба залякати, вселити крижаний страх залишаються в Криму патріотів", – сказано в листі.

Заступники голови Меджлісу також сподіваються, що цю ініціативу підтримають колеги українських депутатів в Європі і США.

"Сприймаємо цей заклик не тільки як нагороду, якою Меджліс безперечно вартий, але і як інструмент продовження боротьби за звільнення Криму і відновлення територіальної цілісності України", – зазначають в Меджлісі.

Нагадаємо, що у 2016 році Нобелівська премія миру дісталася президенту Колумбії Хосе Мануелю Сантосу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme