Кубанський суд видворив з Росії рабина єврейської громади Сочі

Російське МВС вирішило, що рабин та його родина створюють загрозу для мешканців Росії

Кубанський суд видворив з Росії рабина є…

Як передає Depo.Кубань із посиланням на "Голос Кубані", рабин сочинської міської єврейської громади Арі Еделькопф не зміг оскаржити рішення МВС, яке анулювало його дозвіл на тимчасове проживання в Росії.

Еделькопфу і його сім'ї доведеться покинути Росію.

"Залишити рішення Центрального районного суду міста Сочі від 27 січня 2017 роки без змін, апеляційну скаргу без задоволення", - заявив голова апеляційної колегії.

"У зв'язку з тим, що рішення суду першої інстанції вступило в силу, Еделькопф повинен буде негайно покинути територію Росії, в іншому випадку йому загрожує депортація", - пояснив адвокат рабина Михайло Школьник.

Адвокат пояснив, що просив витребувати документи з МВС і ФСБ, на підставі яких був вирішено анулювати дозвіл про проживання в країні, але суд відхилив клопотання.

Михайло Школяр додав, що рабин має намір оскаржити це рішення аж до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) і збирається домогтися отримання російського громадянства.

У грудні Еделькопф і його дружина отримали повідомлення, в якому повідомлялося, що регіональне управління МВС анулювало їм та їхнім неповнолітнім дітям дозволу на тимчасове проживання в Росії.

Рішення про анулювання дозволу на проживання було прийнято на підставі підпункту 1 пункту 1 статті 7 Федерального закону "Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації". У ньому говориться, що дозвіл може бути анульовано, якщо іноземний громадянин виступає за насильницьку зміну конституційного ладу Росії або іншими діями створює загрозу для країни і її жителів.

Еделькопф народився в 1978 р в Ізраїлі, з 1988 року є громадянином США. У 2015 р Росії отримав статус РВП. З цього ж року є керівником Сочинської міської єврейської громади. У нього є дружина і семеро дітей, всі вони громадяни Ізраїлю і також мають РВП в Росії, проживають в Сочі.

Рабин, маючи американське громадянство, з 1988 року до 2015 року проживав в Ізраїлі і приїхав в Росію, щоб "встановити свої історичні зв'язки і проживати як законослухняний громадянин зі своєю родиною".

Як повідомляв Depo.Кубань, на Росії депутат Держдуми назвав порнофільми причиною участі школярів у антикорупційних мітингах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme