Чи доведе "справа в 600 баксів" хмельницьких "майданівців" до суду

Хмельницькі "Майданівці" намагаються "відбілитися" і говорять про репресії

Чи доведе "справа в 600 баксів" хмельниц…

27 березня в Хмельницькому провели спецоперацію силові структури і зафіксували факт вимагання в одного із керівників комунального підприємств області грошей. Кошти "стягували" член ГО "Хмельницький майдан" та, так званий, представник територіальної громади Хмельницького за "не вчинення перешкод при призначенні та перебуванні керівника на посаді".

Правоохоронці Хмельниччини пов'язали двох активістів "на гарячому" - із шістьма сотнями доларів на руках. Ця не така вже й велика сума начебто мала забезпечити "спокій" на посаді гендиректору комунального підприємства облради "Облпаливо". "Майданівці", у свою чергу, начебто обіцяли не влаштовувати всіляких акцій протесту з шинами і "виносів" з кабінету. Адже, ще при "проходжені" кандидатури всяких погоджувальних процедур у місцевій владі, заявляли своє "ні" претенденту.

Спецоперація правоохоронців викликала бурхливу реакцію очільника Ради "Майдану" Аліма Міщука, бо ж саме його колега "попався" серед двох затриманих. Він, власне, й оприлюднив прізвища в ЗМІ: "Йдеться про Анатолія Кравця, який очолює люстраційний комітет у ГО "Хмельницький майдан". Також серед затриманих є уповноважений, так званої, територіальної громади Хмельницького Григорій Дерев'янчук".

Не скупиться Міщук на звинувачення в репресіях і відбілюванні "чесних" ідей активістів.

"Всі хочуть знати, хто замовив Майдан на Хмельниччині. Корнійчук. А виконавці - херої невидимого фронту. Хоч до останніх які претензії - обслуга обслугою, - обурюється в одному з дописів на Фейсбуці головний "майданівець" області. - А суть дуже проста - на носі приватизація комунальних підприємств Хмельницької обласної ради. От і пхають коритники своїх людей на посади керівників цих закладів. І чхали вони на позиції трудових колективів. Але кляті майданівці кров портять, майдани проводять, якісь вимоги пишуть. От і розроблена ціла операція по дискредитації Майдану."

За його ж словами, таким чином високопосадовці намагаються закрити рот активістам, залякати їх. В свою чергу й обіцяє надприскіпливо поставитися до річного звіту губернатора перед громадськістю.

Маючи досвід співпраці з Корнійчуком під час керування громадською радою при ОДА, Міщук точно знає, що очільник області далеко не майстер риторики. На нечастих візитах до "свого" дорадчого органу губернатор здебільшого не відповідав особисто на питання, а переадресовував їх своїм замам. Такі батли - не його "коник".

Що ж до вимагань, то у Міщука є й особиста версія розгортання подій.

"З четвертої спроби 23 березня на сесії ОР призначила такого собі пана Блідого, пролобійованого головою ОДА, та міжфракційною групою "рішал", на посаду гендиректора комунального підприємства "Облпаливо", - каже "майданівець". - Так-от, Блідий ще 16 березня подав в СБУ заяву."

Незадовго до цих подій якраз був "помічений" з активістами ще один фігурант затримання - Григорій Дерев'янчук. Тоді на малочисельній акції вимагали підтримати хлопців на блокаді ОРДЛО.

Саме цей "активіст" є представником так званої територіальної громади, яку пов'язують із кумом Путіна - Медведчуком. До того ж Дерев'янчук заявляє про себе як про "народного підприємця", не визнаючи жодних українських законів, окрім Конституції. Ним вже пару років "цікавиться" і СБУ, і ДФС, і прокуратура, і решта органів, що пильнують законодавство. Також він є фігурантом у справі повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, яке розслідує Управління СБУ у Хмельницькій області.

Алім Міщук розцінює ситуацію, як тиск на громадянський сектор Хмельниччини і обіцяє: якщо справу активстів буде доведено до суду з конкретним вироком, то громадська організація виключить їх зі своїх лав. Поки що, схоже, голова Ради "Майдану" все ж не виключає, що для соратників ця історія закінчиться без обвинувачень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme