Хмарочос на астероїді, що літатиме над землею, вигадали американські архітектори

Фанстатичний будинок пропонують "причепити" до астерїда

Хмарочос на астероїді, що літатиме над з…

Архітектори однієї з компаній США пропонують збудувати один з найбільших хмарочосів у світі на… астероїді. Про це із посиланням на Daily Mail повідомляє Depo.Вінниця.

У компанії проект називають хмарочосом майбутнього. Згідно цьому фантастичному проекту, майбутня вежа, якій вже дано назву Analemma, буде підвішена на астероїді, що обертається на відстані 50 тисяч кілометрів над Землею.

Слідуючи траєкторії руху астероїда, на якому буде розташовано цей величезний хмарочос, він буде пересуватися по орбіті, що нагадує цифру вісім, між Південним і Північним півкулями Землі.

Енергію для будівлі, припускають вчені, отримуватимуть від сонячних батарей. Воду мешканці диво-будинка будуть отримувати з хмар.

Зі слів архітекторів, хмарочос може бути побудований в будь-якому зручному місці на Землі, а потім перенесений на необхідну орбіту. Як ймовірний будівельний майданчик, розглядають Дубаї.

Розробники пропонують їхній "астероїдний" хмарочос розділити на кілька секцій. У нижній частині будівлі розмістять офісні приміщення і виробничі площі. А у верхній частині фантастичної вежі будуть приміщення для сну.

Крім того вони враховують наявність там садівничого кластера, ресторанів, магазинів і місць релігійних потреб.

Експерти, однак, відзначають, що нинішній рівень технологій робить проект винятково фантастикою. Окрім того, сумнівів також додає той факт, що людям на "верхніх поверхах" доведеться витримувати колосальні перепади тиску та температури, що робить перебування у хмарочосі дуже некомфортним.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme