Гройсман закликав все НАЗК піти у відставку, Корчак відмовилась

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав увесь склад Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) подати у відставку через проблеми з функціонування реєстру е-деларацій

Про це він сказав під час засідання уряду після виступу голови НАЗК Наталії Корчак, повідомляє Depo.ua.

"Раджу всім сьогодні просто зібратися написати заяву і піти у відставкe. Я б хотів обговорити наступним питанням НАЗК. Те що відбувається, вже важко вже зрозуміти. В минулому році розпочали, ледве НАЗК не завалило цю роботу, але якимось чином це питання вирішилось. Ми з трибуни чули що все нормально, але надходять скарги чиновників, що вони не можуть зареєструвати декларацію", - заявив Гройсман.

На цю заяву прем'єр-міністра Корчак відповіла: "В даному випадку буду лаконічною. Скільки б я не намагалася пояснити, тут би і не почули".

Згодом глава НАЗК пояснила журналістам, що Кабмін може ініціювати відставку керівництва органу через систематичне невиконання обов'язків. "Почитайте закон про запобігання корупції. Там прописані повноваження голови НАЗК...По-моєму, за ініціативою Кабінету міністрів, коли є систематичне невиконання обов'язків, визначених за рішенням суду. А хвороби і смерть я не беру до уваги", - сказала Корчак.

Вона також заявила, що не збирається у відставку. "Ні, я не буду йти у відставку, поки я сама для себе не прийму це рішення, тому що мені шкода тих зусиль, які були покладені, щоб запустити це національне агентство", - пояснила глава НАЗК.

Нагадаємо, що сайт НАЗК "лежить" вже майже тиждень через технічні збої. Зазначимо, що веб-сайтом технічно опікується Держспецзв'язок, який підпорядкований уряду.

Сьогодні голова НАЗК Наталія Корчак заявила, що систему подачі декларацій "замовлили", щоб дискредитувати її орган.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme