UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Два найбільших міста Донеччини готуються достроково завершити опалювальний сезон

Маріуполь і Краматорськ готуються до дострокового завершення опалювального сезону

Два найбільших міста Донеччини готуються…

Про це повіомляє Depo.Донбас з посиланням на donbass.ua.

Влада Маріуполя має намір завершити опалювальний сезон з 1 квітня. Для цього необхідно, щоб середньодобова температура становила не менше 8 градусів тепла.

"У минулу п'ятницю і суботу ми стежили за температурою - було 8,4 і 8,6 градусів за Цельсієм, але вже скоро знизилася до 5", - зазначив заступник міського голови Михайло Когут і додав, що саме після 1 квітня температура повітря, судячи за прогнозами, буде досягати +15.

З тих же міркувань теплопостачальні підприємства Краматорська планують припинити достроково подачу тепла абонентам (орієнтовно 5-6 квітня).

Підприємство, "Краматорскмежрайтеплосеть" трохи підігріє своїх абонентів в останні дні опалювального сезону. "Наступного тижня ми проведемо випробування на розрахункову температуру, прогріваючи теплоносій до максимального показника. Це необхідно для того, щоб виявити слабкі місця в системі і в літній період усунути потенційні пориви",- повідомив директор Сергій Сухаренко.

При він цьому запевнив, що жителям будинків з лічильниками можна не хвилюватися: зайвих гігакалорій прилад обліку не здасться.

"Підвищення температури теплоносія буде нетривалим, всього 3-4 години. Крім того, через теплу погоду не буде великої різниці температури між подачею і обраткою, на підставі якої розраховується споживання тепла", - пояснив він.

Відповідно до Закону про місцеве самоврядування, влада сама може встановлювати межі опалювального сезону (офіційно в Україні він завершується 15 квітня).

Нагадаємо, що ООН постійно контролює та турбується функціонуванням системи опалення жителів Донбасу.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme