Дорогу під Львовом перекривали провокатори та бомжі, – СБУ

Перекриття дороги у Львівській області під гаслами "Ні геноциду поляків" було провокацією задля розпалювання міжнаціональної ворожнечі між українцями та поляками

Про це повідомив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, передає Depo.ua.

"На автошляху біля Львова групою осіб була вчинена спроба з блокування автошляху, руху на автодорозі, що сполучає Львів із польським кордоном. Це спланована інформаційна операція, організована з метою розпалювати міжнаціональну ворожнечу. Близько 50 осіб зібралися рано-ранці біля села Жовківського району. Вони принесли шини. Це невдала провокація, яка була частиною задуму в рамках російської інформаційної операції, спрямованої на розпалювання міжетнічної ворожнечі, також на маніпулювання громадською думкою і псування іміджу України в Європі", – розповів Ткачук.

За його словами, ще зранку організатори перевірили територію, а ще зареєстрували акант у соцмережах для висвітлення подій.

"Акція мала тривати до десятої вечора. І учасники були налаштовані на активний опір правоохоронцям. Серед гасел – "Ні геноциду поляків", "Волинь в наших серцях" польською мовою. Поліграфія гарна. Учасники прибули з Хмельницької Івано-Франківської і Закарпатської областей", - зазначив Такачук.

Він наголосив, що акція розпочалася відразу після пострілу про генконсульству Польщі у Луцьку.

Серед залучених до акції людей за 150-200 грн були, зокрема, люди без визначеного проживання та неповнолітні.

За даними СБУ, серед організаторів були мешканець Луганщини та мешканка Львова, яка перебуває на обліку у психдиспансері.

Нагадаємо, що дорогу перекривали біля села Гряда.

Сьогодні зранку з гранатомета обстріляли будівлю Генерального консульства Польщі у Луцьку. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України. Розслідування перебуває на особистому контролі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та голови Національної поліції Сергія Князєва.

СБУ також почала розслідувати цей інцидент. В МВС України вважають, що замовником обстрілу консульства є Кремль.

У зв'язку з цим президент України Петро Порошенко доручив посилити охорону іноземних дипломатичних і консульських установ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme