Адвокат родичів загиблих бійців заперечує право керівників держави оцінювати вирок генералу

Заяви президента України Петра Порошенка і міністра оборони Степана Полторака не мають під собою правового обгрунтування

Адвокат родичів загиблих бійців заперечу…

Про це у "Фейсбуці" повідомив адвокат потерпілих у справі загибелі 49 військових у літаку ІЛ-76 у червні 2014 року Віталій Погосян, передає Depo.Дніпро.

Щодо заяви Порошенка стосовно того, що молодих командирів нерозумно "стриножити судовими рішеннями" адвокат зазначує, що у Конституції України відсутні повноваження щодо надання ним оцінки судового рішення.

Щодо заяви Полторака, то в ній адвокат бачить ознаки тиску на суд.

"Перш, ніж надавати оцінку судовому рішенню, треба відповісти на головне запитання: чому Міноборони не здійснило заходів, щодо стягнення шкоди заподіяної державі в рамках цього кримінального провадження. Прикро, що ще один високопосадовець, робить публічні заяви по кримінальному процесу, в якому він не приймав участі, і не є фахівцем в галузі права",- зазначив Погосян.

Довідка: Генерал-майор Віктор Назаров - єдиний обвинувачений у службовій халатності, що призвела до гибелі 40 десантників 25-ї бригади та 9 членів екіпажу. В ніч на 14 червня 2014 року ІЛ-76 вилетів з бійцями і мав здійснити посадку на аеродромі Луганська, проте був збитий ворожою ракетою. Генерал Назаров своєї вини не визнав, перед родичами загиблих не вибачився. Керівники силових відомств у суді давали покази, "як під копірку". 27 березня суд визнав генерала Назарова винним і призначив покарання у вигляді семи років позбавлення волі.

Через заяву президента України Петра Порошенка щодо підтримки засудженого генерала Назарова родичі загиблих бійців повернуть нагороди.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme