UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зять Трампа погодився розповісти Сенату про зв'язки з Росією

Старший радник президента США Дональда Трампа, його зять Джаред Кушнер погодився дати свідчення сенатської комісії, що розслідує факти передбачуваного втручання Росії в американську виборчу кампанію

Заплановану зустріч з Кушнером підтвердили джерела в комітеті з розвідки Сенату і в адміністрації президента США, передає Depo.ua з посиланням на Російську службу BBC.

"Під час виборчої кампанії і перехідного періоду Джаред Кушнер був головним відповідальним за контакти з іноземними урядами та іноземними чиновниками. З урахуванням цього він добровільно зголосився виступити в очолюваному Річардом Берром сенатському комітеті, але час зустрічі ще не встановлено", - повідомив телеканалу Сі-ен-ен представник Білого дому.

Комісії Сенату цікавлять зв'язку між співробітниками передвиборного штабу Трампа та російськими офіційними особами.

Раніше в Білому домі визнали, що Кушнер разом колишнім радником Трампа з національної безпеки Майклом Флінном зустрічалися з російським послом у США Сергієм Кисляком. Зустріч відбулася в нью-йоркській вежі Trump Tower в грудні минулого року, ще до офіційного вступу Кушнера в посаду.

В понеділок газета New York Times повідомила, що сенатська комісія має намір допитати Кушнера з метою з'ясувати, яку роль він грав в організації зустрічей між радниками Трампа та російським послом Кисляком, а також з іншими іноземними лідерами.

Крім того, за інформацією NYT, Кушнер за наполяганням Кисляка особисто провів неофіційну зустріч з главою російського Зовнішекономбанку Сергієм Горьковым.

Офіційний представник Білого дому в понеділок підтвердив, що Кушнер дійсно зустрічався з Горьковым, а також, що Кушнер делегував одного з своїх помічників на ще одну зустріч з Кисляком.

Нагадаємо, раніше телеканал CNN заявив, що у додатку до доповіді розвідки США про втручання Росії в процес виборів президента спецслужба також представила засекречені документи, згідно яким у російських спецслужб є компромат на обраного президента США Дональда Трампа. Він включає як особисті дані, фінансову документацію, так і подробиці сексуального життя.

14 лютого ЗМІ повідомили, що радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку через скандал, пов'язаний з його контактами з російським послом.

2 березня The Washington Post написала, що Сешнс зустрічався з послом Росії в США Сергієм Кисляком двічі у 2016 році, причому один раз у вересні у власному офісі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme