З Білорусі збираються депортувати двох українців за участь в акції протесту

Загалом у Білорусі затримали трьох українських громадян за участь в акції демократичних сил на День волі. Два українці перебувають у центрі ізоляції правопорушників у Мінську, третього заарештували на 15 діб

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.

Суд у Білорусі ухвалив рішення про депортацію до України двох українців, затриманих на мітингу в Мінську 25 березня. Про це у вівторок, 28 березня, повідомив офіційний представник Департаменту консульської служби міністерства закордонних справ України Василь Кирилич. "Під час протестних акцій у Мінську затримано трьох громадян України. Один з них притягнутий до адміністративної відповідальності й арештований на 15 діб. Стосовно двох інших суд ухвалив рішення депортувати їх в Україну", - цитує його інформагенція "Українські новини".

Також Кирилич повідомив, що затримані українці перебувають у центрі ізоляції правопорушників у Мінську.

Посольство України в Білорусі звернулося з нотою до МЗС Білорусі із проханням сприяти наданню дозволу співробітникові консульства відвідати затриманих українців.

Нагадаємо, що 25 березня в Мінську ОМОН затримав кількасот учасників мітингу на честь річниці проголошення незалежності БНР.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme