UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як житомирська поліція шахрая вирахувала

Жінку, яка несла гроші шахраям, вчасно зупинив односелець і зателефонував на "102"

У Житомирському районі на призначену шахраєм зустріч для отримання грошей прийшли оперативники карного розшуку, які простежили увесь ланцюг злочинної схеми. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу поліції Житомирської області.

До жительки с. Зарічан Житомирського району зателефонував невідомий та повідомив, що її син потрапив до поліції за побиття людини. За його звільнення незнайомець вимагав у 79-річної пенсіонерки 4 тисячі доларів США.

Схвильована пенсіонерка, дізнавшись про біду з сином, зібрала усі наявні заощадження, близько 10 тисяч гривень, і зібралась їх нести до призначеного місця. Жінку вчасно зупинив односелець, який випадково зустрів її біля подвір'я. Чоловік відразу зателефонував на "102".

Оперативники відразу відреагували на повідомлення про шахрайство й за лічені хвилини прибули до оселі пенсіонерки. Жінка розповіла їм про дзвінок незнайомця і призначену зустріч. Завдяки цьому поліцейські встановили схему шахрайства та задіяних до неї осіб.

До магазину під'їхав автомобіль таксі, водій якого мав отримати гроші та передати іншій особі уже в обласному центрі за визначеною телефонним абонентом адресою. Там до таксиста підійшла дівчина, яка отримала пакунок (нібито з грішми), і, у свою чергу, теж мала передати його далі – організатору шахрайства.

Як встановили поліцейські, організатором виявився 26-річний житель м. Новограда-Волинського, який нині перебуває у місцях позбавлення волі за вчинення розбійного нападу. Саме від нього надходили телефонні дзвінки та смс-повідомлення з алгоритмом дій.

Поліцейські встановили причетність підозрюваного щонайменше до випадків шахрайства на загальну суму 26 тисяч гривень. До уже визначеного злочинцеві покарання може додатись ще одне – ув'язнення терміном до 3 років.

Нагадаємо, на Житомирщині псевдоподатківці видурюють гроші у підприємців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Житомир

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme