UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як Вінницю пристосовують для людей з інвалідністю

Департаменти міськради розповіли про свій внесок у Вінницю-інклюзивну

Як Вінницю пристосовують для людей з інв…

Про це йшлося під час засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу міської ради.

Повідомляється, що на маршрутах Вінниці експлуатується 62 автобуса та 45 тролейбусів з низьким рівнем підлоги, пристосованих для осіб з обмеженими фізичними можливостями. У 2016 році було придбано 4 автобуси з низьким рівнем підлоги, окрім того, модернізовано 3 низькополі трамваї. Цьогоріч заплановано закупити ще 4 автобуси та стільки ж модернізувати трамвайних вагонів з низьким рівнем підлоги.

Щороку більше світлофорів дооснащується спеціальною "озвучкою". Загалом на вулично-шляховій мережі встановлено 82 звукові прилади для озвучення сигналів світлофору, 17 з них – встановлено у 2016-му. Окрім того, минулого року у Вінниці розпочато капітальний ремонт зупинок транспорту з облицюванням їх тактильною плиткою для слабозрячих людей.

На спортивно-ігрових дитячих мультикомплексах по вулицях Стрілецькій, 8-го Березня та на проспекті Коцюбинського встановлені стенди з азбукою жестів. Загалом у складі ремонтів та розбудови вулично-дорожньої мережі міста у минулому році відновлено та влаштовано додаткових 119 пандусів.

Щороку збільшується кількість дітей з обмеженими фізичними можливостями, батьки яких бажають віддати їх навчання у звичайні школи. Тому два навчальних заклади у різних мікрорайонах міста, школи №6 та №33, обладнані ліфтами для переміщення таких дітей. На сьогодні у освітніх закладах міста на індивідуальному навчанні перебуває 316 таких дітей (понад 150 дітей частково інтегровані в навчально-виховний процес), в 3 садках створено інклюзивні групи, в 7 загальноосвітніх закладах створено 13 інклюзивних класів. Наразі вже 14 шкіл, 8 садків та один позашкільний заклад обладнані пандусами. Також у багатьох закладах туалети переобладнані під потреби дітей з інвалідністю.

Нагадаємо, що у 2017 році Вінницька транспортна компанія випустить ще чотири низькополі трамваї. Дизайн нових трамваїв розробляли у київському тюнінг-ательє, яке, до слова, спеціалізується на тюнінгу представницьких авто, зокрема, "Бентлі" та "Феррарі".

Читайте також: Як майже знерухомлений хлопець допомагає в'язням, підгодовує бійців і "тусить" в клубі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme