UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як вінничани вчилися самотужки переробляти папір

Студенти Вінницького національного технічного університету показали, що можна зробити зі старого паперу

У Вінниці під час міжнародної акції "Година землі" не лише на годину вимикали світло, а й проводили майстер-класи з бережливого ставлення до довкілля. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на телеканал "ВІТА".

Вінниця підтримала всесвітню ініціативу вже вдев'яте, але цього року вперше у рамках акції городянам дарували енергоощадну лампочку в обмін на макулатуру і навчали самотужки переробляти використаний папір.

Студенти Вінницького національного технічного університету показали, що можна зробити зі старого паперу, якого накопичується чимало в офісах і вдома у студентів і школярів. Технологія проста: використаний папір рвуть на шматочки, розмочують і подрібнюють у блендері. Отриману масу викладають на поверхню і сушать. виходить папір для творчості. Наприклад, з нього виготовляють листівки і блокноти. А ще винахідники просто в саморобний папір додають насіння, тобто потім обкладинку можна посадити у грунт і насіння проросте.

Чиновники і депутати міської ради подавали приклад і здавали макулатуру. Загалом учасники акції принесли майже 600 кг старого паперу. Його здадуть, а на виручені кошти проведуть тренінги з енергоощадності.

Нагадаємо, під час акції у Вінниці вимкнули підсвітку майдану Незалежності, Європейської площі, Центрального мосту та деяких інших знакових об'єктів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme