Як для Трампа з Яценюка зліпили "чеченського" терориста №1

Кремлівська пропаганда, схоже, вирішила перетворити колишнього прем'єра на елемент гібридної війни

Як для Трампа з Яценюка зліпили "чеченсь…

Учорашнє повідомлення про те, що російський суд міста Єсентуки ухвалив рішення про заочний арешт колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка за участь у війні в Чечні та вбивстві російських солдат, призвело до чергової хвилі карикатур та мемів у соцмережах. Сам Яценюк назвав дії судової системи РФ "повною і схибленою маячнею". І тут з ним складно не погодитися…

Утім, це не заважає деяким "ЛОМам" розповсюджувати теорію про те, що Кремль нібито свідомо влаштував піар Яценюка. Мовляв, таким чином колишньому голові уряду можна легко підняти рейтинг до небес. Ця версія попахує відвертою конспірологією. І не лише тому, що особливого ривку в електоральній підтримці екс-прем'єра годі шукати. Насправді, дуже схоже, що на Росії ідея з заочним арештом може бути в майбутньому використана для того, щоб влаштувати досить гучний скандал на міжнародному рівні.

Все йде до того, що Яценюка можуть оголосити в міжнародний розшук. Це стане технологією з тиску на Інтерпол, який традиційно розглядає дані заявки. Ясна річ, що ця міжнародна організація відмовить росіянам у задоволенні подібного звернення. Утім, Інтерпол має аргументувати своє рішення. Як відомо, одним з найбільш популярних приводів для відмови у оголошенні в розшук є наявність політичних мотивів.

Утім, тоді у Кремлі спробують похитати ситуацію, наполягаючи на цьому прецеденті: адже й у розшуку з боку Інтерполу втеклих з України Януковича та його команди теж можуть простежуватися ознаки політичної мотивації. В результаті, Москва зможе публічно поставити питання про скасування оголошення розшуку по низці колишніх українських чиновників. З огляду на це, дуже схоже, що за допомогою звинувачень у військових злочинах та тероризмі в Кремлі зробили з Яценюка ще один елемент гібридної війни.

Не складно собі уявити сюжет на якомусь пропагандистському каналі "Russia Today" про поїздку "злочинця" Яценюка до США. Зустрічі сенатора Джона Маккейна чи навіть самого президента Дональда Трампа з підозрюваним у тероризмі – це, власне, те, на що будуть напирати російські засоби масової пропаганди. Зрозуміло, що за великим рахунком така інформаційна технологія буде запущена, в першу чергу, для російського споживача інформації. Утім, може вдасться промити мізки й комусь "за бугром": певна ймовірність того, що хтось на Заході справді угледить в Яценюку страшного вбивцю бідних російських солдат, теоретично існує…

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme