Вінниця вперше застрахувала своїх АТОвців

Максимальна сума виплати за страховим договором – сто тисяч гривень, її отримують рідні бійця у випадку його загибелі

Вінниця вперше застрахувала своїх АТОвці…

Учора, 27 березня, вінничани, які йдуть служити у зону АТО, вперше отримали страхові сертифікати. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу Вінницької міської ради.

Виконавчий комітет Вінницької міської ради провів процедуру державної закупівлі через систему Prozorro. Переможцем визначено Публічне акціонерне товариство "Страхова компанія "Місто".

"Максимальна сума виплати за страховим договором – сто тисяч гривень. Її отримують рідні бійця у випадку його загибелі. Якщо військовий поранений, у залежності від важкості поранення та його наслідків, йому виплачують кошти в межах ста тисяч гривень для лікування. Термін дії договору – один рік. Його можна продовжити. Цей страховий продукт унікальний в своєму роді, тому що страхові компанії уникають страхувати події, пов'язані з військовими діями", – розповіла виконавчий директор компанії Юлія Федина.

Коли майбутній боєць звертається у військкомат з метою укладення контракту, йому в бесіді повідомляється що за рішенням міської ради він буде застрахований. Договір починає діяти з першого дня перебування бійця в зоні АТО.

"Міська рада сплачує близько 4000 грн за страхування кожного військового як страхові платежі. Всі інші кошти, які надаються після страхової події, виплачує страхова компанія. Виплата проводиться протягом п'яти днів. У договорі є така особа як вигодонабувач, його призначає застрахований; це людина з числа рідних, близьких бійця, той, кому він довіряє. Якщо військовий буде поранений в бою і не зможе фізично отримати виплату, а гроші потрібні будуть на лікування, їх отримає вигодонабувач та супроводжуватиме його лікування", – каже Федина.

Нагадаємо, рішення про страхування захисників за кошти міського бюджету в Вінниці ухвалене в листопаді минулого року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme