Вибухи у Балаклії припинилися повністю, - ДСНС

Станом на 7:00 28 березня пожеж на території міста Балаклія та прилеглих населених пунктів внаслідок вибухів боєприпасів не зафіксовано

Вибухи у Балаклії припинилися повністю,…

Станом на 7:00 28 березня пожеж на території міста Балаклія та прилеглих населених пунктів внаслідок вибухів боєприпасів не зафіксовано.

Як повідомили Depo.Харків у ДСНС України, територію м. Балаклія та прилеглих населених пунктів у зоні надзвичайної ситуації очистили від вибухонебезпечних предметів.

Відновлено енергопостачання Балаклії та прилеглих населених пунктів (електропостачання с. Яковенкове здійснюється за тимчасовою схемою за допомогою двох електростанцій ДСНС). На 50% відновлено газопостачання Балаклії. З тимчасових евакуаційних пунктів до міста повернулися всі евакуйовані.

До штабу з НС надійшло 408 заявок щодо виявлення боєприпасів, зокрема 27 березня – 45 заявок (надійшли від місцевих мешканців, які повернулися у місто і виявили предмети, ззовні схожі на вибухонебезпечні, у місцях, що були недоступні піротехнікам під час подворового обстеження).

Загалом з початку робіт вилучено 1 466 вибухонебезпечних предметів, зокрема 27 березня – 374.

Для обігріву постраждалих та організації гарячого харчування розгорнуто пункт обігріву (по вул. Арсенальна, поблизу будинку культури), до якого звернулося 150 людей.

Піротехніки проводять технічне обстеження і очищення від вибухонебезпечних предметів прилеглої до арсеналу території.

Загалом до виконання робіт з розмінування від ДСНС залучено 75 піротехніків та 27 одиниць спеціальної техніки (15 піротехнічних розрахунків).

Як повідомляв Depo.Харків, уночі 23 березня у Балаклії внаслідок загоряння відбулася детонація військового арсеналу. Через небезпеку для життя з Балаклії та дев'яти прилеглих сіл евакуювали близько 20 тисяч людей. Внаслідок вибухів загинула одна людина, ще близько п'яти отримали поранення. 24 березня військові заявили, що пожежа на арсеналі ліквідована.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme