UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Весняно-польові роботи на Хмельниччині йдуть за планом

На засіданні колегії облдержадміністрації прозвітували про успішну весняну кампанію

Весняно-польові роботи на Хмельниччині й…

Ситуацію навколо комплексу весняно-польових робіт в області заслухали на черговому засіданні колегії ОДА, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією прес-служби облдержадміністрації.

За словами заступника директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Вадима Конончука, у поточному році планується збільшення посівної площі по області до 1,152 млн. гектарів.

За прогнозом, збільшаться, у порівнянні з минулим роком, посівні площі під кукурудзу на зерно, горох, сою, однорічні трави. Найбільшу питому вагу у структурі зернових культур займатимуть озимі зернові - 23%, кукурудза - 13%, соя – 18%, картопля й овочі - 7%. Крім того, питома вага технічних культур становитиме 36%.

Так, під урожай 2017 року агроформуваннями області посіяно 231 тис. га озимих зернових культур та 74 тис. га ріпаку.

"На цей час 92% площ посівів перебувають в доброму і задовільному стані. У всіх господарствах області питанням догляду за озиминою приділяється належна увага. На 20 березня 2017 року провели перше підживлення озимих на 96% площ та ріпаку на 80%. За оперативною звітністю агроформування області посіяли 1430 га ярих ранніх зернових культур", - запевнив посадовець.

Каже чиновник, що господарства області продовжують закупівлю матеріально-технічних ресурсів. Засобами захисту рослин сільгосппідприємства забезпечено на 70% до потреби, з них протруйниками – 94%, гербіцидами – 71%.

Крім того, агроформування закупили 158 тис. тонн мінеральних добрив, що становить 99% до мінімальної потреби. Усі райони майже повністю забезпечено мінеральною поживою.

Є й 80% до потреби дизпалива та 71% бензину на весняно-польові роботи. Готовність сільськогосподарської техніки до проведення комплексу весняно-польових робіт становить 100%.

Планом соціально-економічного розвитку агропромислового комплексу на 2017 рік передбачається виробити 2900 тис. тонн зерна, 1850 тис. тонн цукрових буряків, 1300 тис. тонн картоплі, 210 тис. тонн овочів та 160 тис. тонн плодової продукції.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme