В ОБСЄ заявили про обстріл їхнього безпілотника

26 березня неподалік Оріхове-Донецького в напрямку їхнього безпілотника були здійснені кілька пострілів

Про це йдеться у повідомленні СММ ОБСЄ, передає Depo.ua.

"У підконтрольному урядові с. Оріхове-Донецьке (43 км на північний захід від Луганська) команда СММ чула 7 пострілів зі стрілецької зброї за 2 км на захід і 10 пострілів зі стрілецької зброї, які, за оцінками Місії, були здійснені в напрямку безпілотного літального апарата СММ середнього радіуса дії", - сказано в повідомленні.

У попередньо му звіті говорилося, що 26 березня, о 12:46, патруль СММ у складі чотирьох співробітників Місії на двох броньованих автомобілях зупинився за 500 м на північний схід від підконтрольного урядові н. п. Оріхове-Донецьке (44 км на північний захід від Луганська).

Приблизно о 13:10, через кілька хвилин після запуску безпілотного літального апарата (БПЛА) СММ середнього радіуса дії, спостерігачі побачили інший БПЛА, який пролітав практично над їхньою позицією. Цей літальний апарат наближався із південно-південного заходу на висоті близько 100 м.

Він був трохи більший і темніший за БПЛА СММ, а також мав крила з більшим розмахом із вертикальними закінцівками.

Судячи із звуку, він був обладнаний електромотором. Члени патруля Місії одразу ж розпочали процес посадки БПЛА СММ.

Інший БПЛА пролетів над позицією патруля Місії, тричі облетів по колу, поступово набираючи висоту, та полетів у західному напрямку.

Менш ніж через 30 секунд спостерігачі почули 10 одиночних пострілів зі стрілецької зброї за 200–300 м на захід. Стрілянина тривала приблизно півхвилини.

За їхньою оцінкою, постріли були здійснені в напрямку БПЛА СММ, який виконував політ за 200–300 м на захід на висоті 100 м.

Посадку апарата було здійснено у штатному режимі; видимих пошкоджень виявлено не було.

О 13:22 патруль Місії залишив цей район. СММ проінформувала про це Спільний центр із контролю та координації (СЦКК), а також звернулася до СЦКК із запитом розібратися з цим інцидентом.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme