UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Уряд Великої Британії хоче доступ до особистих повідомлень користувачів Whatsapp

Уряд Великої Британії закликає IT-компанії допомагати правоохоронним органам у отриманні доступу до листувань, так як зашифровані повідомлення можуть стати загрозою тероризму

Про це повідомила голова британського МВС Ембер Радд в інтерв'ю ВВС, передає Depo.ua.

"Ми повинні гарантувати, щоб такі популярні месенджери як Whatsapp, і безліч інших, не ставали таємними місцями, де б терористи могли спілкуватися один з одним", - заявила міністр.

Винуватець теракту в Лондоні Халід Масуд, згідно з повідомленнями у ЗМІ, користувався месенджером Whatsapp за дві хвилини до нападу.

"Ми не говоримо, що потрібно відкрити все, але в ситуаціях з тероризмом ми повинні переконатися, що у наших спецслужб буде можливість впоратися з такими труднощами, як зашифрований Whatsapp, — заявила міністр.

Нагадаємо, що 22 березня в столиці Британії стався теракт прямо біля будівлі парламенту. Спочатку автомобіль на Вестмінстерському мосту в'їхав у натовп людей.

Згодом у двір парламенту прорвався озброєний ножем чоловік, по дорозі поранивши поліцейського, після чого був застрелений.

Кількість жертв теракту в центрі Лондона зросла до шести, поранено 40 людей. Один з загиблих - поліцейський, який помер від ножових поранень, отриманих від терориста.

Відповідальність за теракт у Лондоні взяла на себе ІДІЛ.

23 березня прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що терорист діяв сам.

Лондонська поліція повідомила про затриманих за підозрою у організації теракту у Вестмінстері.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme