Україна захистить "арештованого" Росією Яценюка в Євросуді

Рішення російського суду про заочний арешт лідера "Народного фронту", екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка - це продовження гібридної війни Росії проти України

Про це йдеться в заяві міністра юстиції України Павла Петренка, розміщеній на його сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Це помста Яценюку за послідовну політику протидії російській агресії. Це плата за міжнародні судові позови і санкції проти Росії, помста за політику енергетичної незалежності і розвиток оборонного сектору України", - заявив Петренко.

Він зазначив, рішення російського суду про заочний арешт Яценюка було ухвалене з порушенням усіх можливих процесуальних гарантій.

"Це судилище ще раз доводить, що на Росії не існує незалежного правосуддя, а обвинувальні вироки проти українців пишуть в Кремлі. В такий спосіб на Росії та окупованому Криму вже засуджено сотні українських громадян", - підкреслив міністр юстиції.

"Ми із занепокоєнням спостерігаємо за згортанням залишків демократії в Росії, що проявляються, зокрема, у масових незаконних арештах власних громадян і переслідуванні українців. Наступного тижня я матиму зустріч з Нільсом Муйжнієксом, Комісаром Ради Європи з прав людини, на якій обов'язково зверну його увагу на ці ганебні факти порушення прав українців на Росії", - наголошують у відомстві.

У зв'язку з цим Мін'юст України вирішив звернутися з роз'ясненням до всіх демократичних держав щодо невизнання рішень російських судів. "Також ми звернемо увагу Європейського суду з прав людини на цей процес, як ми вже зробили у сотнях інших незаконних затриманнях та судилищах українців в Росії", - підкреслив Петренко.

Нагадаємо, 9 березня Єсентукський міський суд Ставропольського краю Росії вирішив заочно арештувати Арсенія Яценюка за так званою "чеченською справою".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme