UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У вінницькому ставку житимуть коропи з Дніпра

Рибу можна буде ловити вже в цьому році після нерестового періоду

У вінницькому ставку житимуть коропи з Д…

Сьогодні, 28 березня, в озеро біля автостанції "Східна", в мікрорайоні Тяжилів, запустили 500 кг зарибку. З них - 100 кг риби готової до нересту, а 400 кг підрощеного карася, який буде нереститися у наступному році. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу Вінницької міської ради.

За словами голови Асоціації рибоводів Івана Агаркова, перед тим, як зарибнити водойму, її детально обстежили та провели консультації з рибоводами щодо видів риби, які можна запустити в цей став.

"Зібрали достатню кількість і зарибку, і маточного поголів'я. Запустимо сюди коропів, яких привезли з Дніпра, вони вже будуть мати потомство", - розповідає Агарков.

Нагадаємо, що тяжилівське озеро у Вінниці через замуленість перетворилося у болото із чагарниками. Торік там було розчищено територію від чагарників, вивезено мул, замінено аварійні бетонні плити, відремонтовано гідроспоруду та проведено монтаж шандорів. В цьому році з бюджету міста передбачено кошти на благоустрій території навколо озера. Тут встановлять "грибки", лавочки, роздягальні, пірс, облаштують тротуар та велодоріжку від вулиці Ватутіна, зроблять додаткове вуличне освітлення.

Нагадаємо, що у вінницькому мікрорайоні "Тяжилів" проведено капітальний ремонт зони відпочинку "Родинне озеро".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme