У Полтаві триває "битва" за древній дуб

Полтавці, які з самого дитинства пам'ятають могутнє дерево у дворі біля 38-ї школи, протестують проти його знищення підприємцями

У Полтаві триває "битва" за древній дуб…

Вчора, 27 березня, близько 08:00 на провулку Братів Шеметів, 10, почали обрізати величезний дуб, який росте у дворі біля 38-ї школи, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Hromadske Полтава.

Обурені мешканці прилеглого будинку влаштували протест діям робітників, які обпилювали усі гілки дерева.
Адвокат підприємиці, який був на місці події, говорить, що його підопічна приватизувала цю територію і може робити з деревом все, що завгодно. Мотивував це тим, що за словами комунальників, дуб не охороняється Законом.

Жителі, в свою чергу, за дерево стоять "горою". Говорять, дуб здоровий, нікому не заважав, пам'ятають його ще з дитинства. Містяни вже звернулися до екологічної інспекції. Наразі чекають висновку, чи є це дерево під охороною екологічних служб, але "вирок" дадуть лише через три дні. Переймаються, що за цей час його вже спиляють.

Намагались говорити і з самою підприємницею, але не порозумілися.

"Ми намагалися поговорити з підприємницею Кушпіль, але вона розповіла, що хоче просто прибрати сухі гілки, які можуть упасти на голови наших дітей. Чим це абсолютно здорове дерево їй не догодило – просто незрозуміло, скоріше за все, вона буде щось будувати у цьому дворі. Зараз ми дивимося, як від нашого дуба залишається голий стовбур, це означає, що дерево просто не виживе", - розповіла місцева мешканка Світлана Іванець.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme