У Харкові кардіохірург вимагав шалені хабарі з пацієнтів

У Харкові прокуратура викрила медика-кардіохірурга, який вимагав та отримав понад 100 тис. грн хабаря за операцію

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області, місцева прокуратура №1 спільно з УСБУ в області та Національною поліцією викрила завідуючого кафедрою однієї із науково-медичних установ міста.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, медик налагодив корупційну схему вимагання грошей від пацієнтів та їх родичів.

Так, наприклад, за проведення хірургічної операції на серці та медичного супроводу під час реабілітаційного періоду лікар вимагав від близьких чоловіка, який потребував медичної допомоги, понад 100 тис. грн (75 тис. грн та 1 тис. доларів).

За словами медика, 75 тис. грн нібито мали піти на медичне обслуговування та ліки, а 1 тис. доларів - у якості "вдячності".

Викрили лікаря "на гарячому" у його робочому кабінеті, коли товариш пацієнта передавав йому гроші.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Наразі першочергові слідчі дії тривають.

Як повідомляв Depo.Харків, у Харкові ввечері 27 березня затримали двох поліцейських, які отримали хабаря за виконання своїх обов'язків.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme