У Балаклії почнеться утилізація боєприпасів: Населення попередили про вибухи

Сьогодні, 28 березня, спеціалісти Міністерства оборони України розпочнуть утилізацію вибухонебезпечних предметів, що були вилучені в Балаклії

Як передає Depo.Харків за інформацією прес-служби Харківської обладміністрації, про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Євген Шахненко.

"Утилізація проходитиме на спеціально відведеній території військової частини. Зрозуміло, що будуть чутні вибухи. Хочу попередити населення Балаклії, що приводу для занепокоєння немає. Роботи планові, безпечні, все знаходиться під контролем", - наголосив він.

Шахненко додав, що протягом сьогоднішнього дня завершиться підключення абонентів міста Балаклія та села Борщівка до газу. Електропостачання в місті та прилеглих населених пунктах повністю відновлено. Електропостачання села Яковенкове здійснюється за тимчасовою схемою за допомогою двох електростанцій ДСНС. З тимчасових евакуаційних пунктів до міста Балаклія переміщено всіх евакуйованих.

"Ми розпочали ремонтно-відновлювальні роботи. У них задіяно вже 14 будівельних компаній Харківщини. У першу чергу проводяться ремонти покрівель – ці роботи вже розпочалися. З 29 березня почнемо встановлювати вікна", - розповів Шахненко.

Як повідомляв Depo.Харків, уночі 23 березня у Балаклії внаслідок загоряння відбулася детонація військового арсеналу. Через небезпеку для життя з Балаклії та дев'яти прилеглих сіл евакуювали близько 20 тисяч людей. Внаслідок вибухів загинула одна людина, ще близько п'яти отримали поранення. 24 березня військові заявили, що пожежа на арсеналі ліквідована.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme