Тіло вбитого брата Кім Чен Ина досі лежить у морзі

Голова Міністерства охорони здоров'я Малайзії Субраманіам Сатасивам заявив, що тіло отруєного бойовим токсином брата лідера КНДР Кім Чон Нама все ще залишається в Куала-Лумпурі

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ВВС.

"Тіло все ще в морзі у Куала-Лумпурі. Було багато чуток про те, що його кремували, але ми не зробили цього без згоди або зазначення зацікавлених сторін", - заявив міністр.

Згідно з інформацією видання, дружина і діти Кім Чон Нама, що жили в Макау, зникли після 13 лютого (дня вбивства). Припускають, що вони ховаються зі страху, що наступна ймовірна мета вбивць - син покійного.

Після відмови малазійської влади передати тіло Кіма до розтину, представники Північної Кореї трупом не цікавилися. У причетності до вбивства Кім Чон Нама в Малайзії наразі підозрюють 10 людей, включаючи високопоставленого співробітника посольства Північної Кореї в Куала-Лумпурі.

Нагадаємо, 14 лютого ЗМІ повідомили про вбивство Кім Чен Нама в аеропорту Малайзії. Згодом поліція країни підтвердила смерть брата північнокорейського лідера.

27 лютого у Малайзії повідомили, що Кім Чон Нам був отруєний великою дозою нервово-паралітичного токсину VX і помирав у муках протягом 15-20 хвилин.

У цій справі вже затримали трьох підозрюваних. Малайзія пообіцяла передати тіло Кім Чен Нама посольству КНДР, але згодом висунула умову.

Південнокорейська розвідка з'ясувала, що лідер КНДР п'ять років полював на брата. Пізніше ЗМІ повідомили, що Кім Чен Нама вбили шість людей через спадок, який той отримав від свого батька, минулого лідера Північної Кореї Кім Чен Іра. Малайзія вже висунула звинувачення підозрюваним.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme