Порошенка просять закрити військовий арсенал у Балаклії

На сайті президента України з'явилася петиція з проханням закрити військовий арсенал на Харківщині

Як передає Depo.Харків, відповідну петицію зареєстрували на сайті президента України 27 березня.

Автор петиції Юрій Борщ пропонує закрити або пересити склад боєприпасів у місті Балаклія. На думку автора, такий склад - це застаріла радянська військова інфраструктура, яка не захищає від вибухів тон боєприпасів.

"Чудово розумію, що на закриття/перенесення 65-го ракетно-артилерійського арсеналу у бюджеті не передбачені кошти. Тому що їх ніколи не передбачали. Але люди в Балаклії є. І залишаться жити в цьому місті. Їм нікуди подітися. І їхні діти залишаться. І якщо Ви, шановний Петре Олексійовичу, не вирішите це питання, то нове покоління - буде знову приречено жити на пороховій діжці. Тому, шановний Головнокомандуючий, прошу Вас видати Указ про вжиття невідкладних заходів щодо поетапного та безпечного закриття/перенесення 65-го ракетно-артилерійського арсеналу", - зазначив автор.

Наразі петиція набрала 9 підписів. Для того, щоб вона була розглянута президентом, петиція має зібрати 25 тис підписів протягом трьох місяців.

Як повідомляв Depo.Харків, уночі 23 березня у Балаклії внаслідок загоряння відбулася детонація військового арсеналу. Через небезпеку для життя з Балаклії та дев'яти прилеглих сіл евакуювали близько 20 тисяч людей. Внаслідок вибухів загинула одна людина, ще близько п'яти отримали поранення. 24 березня військові заявили, що пожежа на арсеналі ліквідована.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme