UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Парубія непокоять російсько-білоруські навчання "Захід-2017": Підозрює провокації або пряму агресію

Спільні російсько-білоруські навчання "Захід-2017", які пройдуть восени, можуть бути використані для прямої агресії або диверсійних дій проти України

На цьому під час VIII сесії Міжпарламентської асамблеї України, Польщі та Литви у Варшаві заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Нинішні військові навчання "Захід-2017" викликають занепокоєння в Україні... Не слід виключати найгіршого сценарію: використання навчань як мінімум для дискредитації Білорусі, а як максимум - здійснення прямої агресії або диверсійної підривної діяльності на території Білорусі проти нашої держави", - підкреслив Парубій.

Голова ВРУ наголосив, що в України довгий кордон з Білорусією, і Київ не може розглядати свої відносини з Мінськом окремо від проблем російської агресії проти України.

"І дуже важливо, щоб наступ на Україну не почався одночасно як на території РФ, так і території українсько-білоруського кордону", - підкреслив Парубій.

Також спікери парламентів України, Польщі та Литви піддали критиці влади Білорусії за порушення прав людини, грубі переслідування активістів та порушення прав на мирні зіткнення, що спостерігалося протягом останніх днів. На їх переконання, Захід повинен чітко висувати Мінську свої вимоги щодо поваги до базових демократичних цінностей.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme