ОБСЄ попереджає, що загострення боїв на Донбасі може відбутися в будь-який момент

Перший заступник місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг вважає, що умови для нового спалаху бойових дії, подібного до ескалації в Авдіївці, не були усунуті

Про це вн сказав в інтерв'ю "Апострофу", передає Depo.Донбас.

Хуг зазначив, що ситуація залишається вкрай непередбачуваною і нестабільною. Станом на 17 березня ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості порушення режиму припинення вогню в порівнянні з тижнем раніше.

"Проте рівень використання важкого озброєння залишається дуже високим. І хоча ми побачили зменшення, ми все ще зафіксували близько 1000 випадків застосування важкого озброєння. І не тільки бачили і чули, ми також бачили присутність цих видів озброєнь в районах, де їх не повинно бути. І ми бачили цю зброю як в районах, підконтрольних уряду, так в районах, непідконтрольних уряду. Умови для такого спалаху бойових дій не були усунені. Ризики все ще залишаються. Можливість того, що ми знову побачимо подібне загострення, як було в Авдіївці в кінці січня - початку лютого, буде існувати до тих пір, поки сторони не відведуть важке озброєння із зони безпеки", - сказав Хуг.

Він зазначив, що до тих пір, поки сторони утримують свої позиції в безпосередній близькості один до одного, загострення, подібне до того, як було в Авдіївці, може статися в будь-який день з наслідками для цивільного населення, інфраструктури і, звичайно, діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ .

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme