Нападником на бійця ОУН в Києві виявився прихильник "русского міра" (ОНОВЛЕНО)

Столичні правоохоронці затримали 29-річного кримчанина, який минулої осені напав з ножем на бійця одного з добровольчих батальйонів

Про це у "Фейсбуці" написав начальник поліції Києва Андрій Крищенко, повідомляє Depo.Київ.

За його словами, у вересні 2016 року в центрі міста серед білого дня невідомий із ножем накинувся на Віталія Регора, бійця одного з добровольчих батальйонів.

Зловмисник наніс йому кілька колото-різаних поранень і втік.

"Протягом кількох тижнів поліцейські встановили чоловіка, який може бути причетний до цього злочину, але більше шести місяців не могли зясувати його місцезнаходження", - написав він.

Однак столичні оперативники не припиняли його пошуки і знайшли чоловіка у Дніпропетровській області, де він жив у своїх знайомих.

"29-річний кримчанин - активний прихильник "русского міра" . Таким чином він вирішив помститися потерпілому за зірвану колорадську стрічку", - підсумував Крищенко.

У свою чергу в прес-службі столичної прокуратури заявили, що у Києві заарештували без права застави 29-річного чоловіка, що напав з ножем на добровольця.

Встановлено, що 5 вересня 2016 року, перебуваючи біля підземного переходу на проспекті Перемоги, зловмисник побачив військовослужбовця, одягненого у форму батальйону ОУН, та з мотивів особистої неприязні, завдав того не менше, ніж чотири удари ножем. Поки очевидці надавали першу допомогу потерпілому, нападнику вдалося втекти.

"За результатами оперативно-розшукових заходів чоловік, який виявився прихильником "русского міра", був затриманий у м. Кам'янське Дніпропетровської області", - повідомили в прокуратурі.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на умисне вбивство). Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у Києві 5 вересня 2016 року невідомий напав із ножем на хлопця у військовій формі. Напад на бійця добровольчого батальйону ОУН Віталія Регора у Києві стався в день судового засідання у справі, в якій хлопець проходить як обвинувачуваний.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme