На Полтавщині стрімко зростає кількість органічних ферм

Наразі Полтавщина є лідером в Україні щодо розвитку органічного землеробства

На Полтавщині стрімко зростає кількість…

Останнім часом на Полтавщині активно поширюється органічне землеробство, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Лтаву.

Одним з лідерів у цьому напрямку є фермерське господарство у селі Козаче Чутівського району, де вирощують екологічно чисті сою та кукурудзу. У господарстві також впроваджують закритий цикл використання природних ресурсів.

"Вже декілька років розвиваємо так, як воно повинно по природі бути. Земля вирощує рослини, тоді тварини їх споживають, навоз переробляють мікроорганізми і черви. І все це повертається в землю", - розповідає фермер Олександр Квітчатий.

Для покращення органічної частини ґрунту - гумусу, фермер розводить каліфорнійських черв'яків. Вони збагачують землю на 20%.

"Зараз їх у мене можна і тонами порахувати. Але продовжую розмножувати. Тому, що завдяки черв'якам перетворюю органічні речовини в поживні речовини для рослин", - говорить Олександр Квітчатий.

У господарстві чоловіка також є близько 30 корів, яких він тримає переважно задля яловичини.

Спеціаліст ГО "Еколтава" Максим Макуха зазначає, що таких фермерських господарств, як в Козачому, стає більше. Однак обробіток землі інтенсивним хімічним способом нині переважає.

"За роки незалежності вміст гумусу скоротився, майже в чотири рази. А це саме є винос органічних речовин з грунту. Перехід до органічного землеробства необхідний, в перш чергу, нам самим. Це є безпечним для людини і безпечним для довколишнього середовища методом виготовлення с/г продукції", - розповідає Максим Макуха.

Наразі Полтавщина є лідером в Україні щодо розвитку органічного землеробства.

Раніше Depo.Полтава повідомляла, що 26 березня на Полтавщині фермеру вночі спалили три трактора та автівку. Невідомі проникли на територію агрофірми в Кобеляцькому районі та підпалили сільгосптехніку. Наразі поліція розшуковує зловмисників.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme