На Харківщині нагородженого орденом АТОшника кинули за ґрати

Чоловік вкрав пістолети під час наряду та виніс їх з території військового містечка

Як передає Depo.Харків, вирок військовому 16 березня ухвалив Дергачівський районний суд. Засуджений – військовослужбовець військової частини 9951 (Харківський прикордонний загін), учасник АТО, нагороджений орденом "За мужність"III ступеня.

Суд встановив, що 14 січня 2015 року чоловік був призваний на військову службу та направлений у частину 9951 (Харківський прикордонний загін Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України), яка дислокується у Харкові. 10 липня 2015 року він був зарахований на посаду патрульного.

На початку січня 2016 року військовий в порушення законодавства України вирішив вкрасти з частини чотири пістолета Макарова з вісьмома магазинами до них.

Так, перебуваючи в наряді на території військового містечка № 2 в селищі Цапівка Золочівського району, чоловік потрапив на склад озброєння та боєприпасів Прикордонної комендатури швидкого реагування, де витягнув з дерев'яного ящика зазначену зброю та сховав до кишені кітеля, в який був одягнутий. По закінченню наряду він вивіз пістолети та магазини до них до себе додому.

В середині січня один з пістолетів він продав на території гаражного кооперативу по вулиці Миру в Харкові, а інші три продовжив зберігати вдома, де 10 квітня 2016 року їх виявили та вилучили правоохоронці.

Своїми діями зловмисник завдав прикордонному загону збитки в розмірі понад 1 тис. грн.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочинів за ч.3 ст.410, ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Як повідомляв Depo.Харків, на Харківщині судили бійця АТО, який під дією алкоголю завдав поранення ножем чоловікові під наркотиками.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme