Лукойл продасть третину заправок через збитковість

Російський нафтогігант "Лукойл" задумався про продаж 700 автозаправних станцій (30% всіх АЗС компанії) на Росії через зниження їх рентабельності

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на РБК.

За словами одного зі співрозмовників видання, мова може йти про продаж майже всієї мережі АЗС "Лукойл" в Оренбурзькій, Володимирській, Костромської, Орловської і Брянській областях, частини станцій в Московській області і Чувашії.

Інше джерело РБК пояснило, що рентабельність заправок падає через зростання податкового навантаження і стримування державою цін на бензин.

"Ми зобов'язані контролювати якість бензину, змушені вкладатися в розвиток своїх заправок, незважаючи на падіння попиту і зниження рентабельності. За рахунок продажу на заправках супутніх товарів маржу збільшити не виходить. Чекати, поки ми отримаємо збиток, ми не хочемо", - сказало джерело.

Також, за даними РБК, "Лукойл" допускає продаж збиткового нафтопереробного заводу в Ухті.

Що стосується заправок, то їх компанія хотіла б продати або по частинах, або одним лотом при наявності серйозного покупця.

За словами одного з джерел РБК в "Лукойлі", з конкретними покупцями компанія поки не веде переговори.

Як сказав співрозмовник "Інтерфаксу" в компанії, розглядається можливість продати АЗС китайським і близькосхідним фондам. Прес-служба "Лукойлу" утрималася від коментарів обом виданням.

Нагадаємо, президент компанії "Лукойл" Вагіф Алекперов зазначив, що на зниження інвестицій впливає зростання податків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme