UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Хмельницькі автодорівці до літа хочуть завершити ямковий ремонт доріг державного значення

Відновлюватимуть основні ділянки автошляхів, бо коштів обмаль

Хмельницькі автодорівці до літа хочуть з…

У Хмельницькій службі облавтодору до 1 червня планують завершити хоча б ямковий ремонт на основних ділянках доріг державного значення, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією сайта відомства.

"Торік ми освоїли та профінансували робіт з усіх джерел на 288,3 мільйона гривень. Так, це значно більше, ніж 2015-го - використано 125 мільйонів, - бідкається начальник Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області Петро Гнидюк. - Але на поточний рік нині ми маємо з Держбюджету лише 192,7 мільйона. Приблизно в півтора раза менше дала держава, ніж минулого року."

За його словами, за ці кошти не можна щось суттєве зробити. Як підрахували дорожники ще 5 років тому, щоб забезпечити мінімальний рівень експлуатаційних витрат потрібно 450 мільйонів гривень щорічно. А якщо врахувати інфляцію - нині ця цифра виростає до мільйонів вісімсот.

Щоб не тільки мінімально латати та підтримувати дороги в робочому стані, а розвивати мережу області необхідно 1,6 мільярда на рік.

"Згідно з даними, отриманими інститутом "Укрдіпродор", на 2017 рік потреба коштів на капітальний ремонт 334 кілометрів доріг складає 9,2 мільярда. А поточний ремонт такої протяжності доріг - це 1,9 мільярда гривень", - каже Гнидюк.

До 1 червня мають намір у службі провести ямковий ремонт на основних дорогах державного значення. В області їх аж 2,1 тисячі кілометрів з 7,2 тисячі, що перебувають на балансі служби автодоріг.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme